nie wiem jak to zrobić
:D: punkt P należy do wykresu funkcji y=203 wyznacz m
a) P=(114, m)
b) P=(m,217)
26 paź 17:54
sushi_ gg6397228:
bo nie zapisales dobrze funkcji
26 paź 17:59
:D: a tak ma być y=20x
26 paź 18:05
sushi_ gg6397228:
trzeba pod "x" i "y' podstawic te liczby co sa podane
| | 20 | |
a) m= |
| przeksztalcic i oblcizyc |
| | 114 | |
to samo w "b"
26 paź 18:09
:D: ale jak przekształcić?
26 paź 18:19
Godzio: pewnie podzielić ? umiesz już to czy średnio z tą umiejętnością

?
26 paź 18:20
:D: raczej średnio
26 paź 18:23
Godzio: w takim razie skorzystaj z kalkulatora
Jak nauczysz się dzielić w szkole to będziesz mnożyć przez odwrotność i skracać ale póki co to
nikomu tu się nie będzie chciało uczyć dzielenia
26 paź 18:24
:D: dzięki wielkie już wiem wszystko

26 paź 18:38