fcja liniowa
adrian: Mam pare zadan b. prosze o pilna pomoc o podanie rozwiazan owych zadan
Zad4
Dana jest f−cja y=5x+3. Wyznacz argumenty dla ktorych f−cja f przyjmuje wartosci nalezace do
zbioru A=<6;9)
Zad5 Fcja jest okreslona wzorem y=pierwiastek z 3 x + pierwiastek z 6
a)znajdz m−sce zerowe fcji
c) podaj miare kata ostrego , jaki tworzy wykres f−cji g(x)=x+1 z prosta bedaca wykresem f−cji
f
Zad7
Dana jest f−cja liniowa f, ktorej wykres przechodzi przez pkty A=(2,0) i B=(0,4) Sprawdz czy
dla argumentu x=1 dzielone przez pierwiastek z 3 − 1wartosc f−cji f =3 − pierwiastek z 3
Zad17
Znajdz liczbe b>2, dla ktorej figura ograniczona prosta o rownaniu y=2, osiami ukladu
wspolrzednych i wykresem fcji f okreslonej wzorem f(x)=x+b, jest czworokatem o polu 6
26 paź 16:57