matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
nells:
ost już
2
3
||x−1|+2|=4
25 paź 22:11
Godzio:
| |x − 1| + 2 | = 6 |x − 1| + 2 = 6 v |x − 1| + 2 = −6 |x − 1| = 4 v |x − 1| = − 8 −− sprzeczność x − 1 = 4 v x − 1 = −4
x = 5
v
x = −3
25 paź 22:13
nells:
dziekuje
25 paź 22:14