matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
nells:
kolejne
|
3
4
−x|=0,25 jedno mi wyszło 1 ale w odpowiedziach jest jeszcze
1
2
. skąd
1
2
?
25 paź 21:48
Grześ:
Znowu sie widzimy
już rozwiązuje
25 paź 21:49
Grześ:
3
1
I
−xI=
4
4
3
1. x∊(−
∞
,
)
4
3
1
−
+x=
4
4
x=1 2.
3
x∊<
,+
∞
)
4
3
1
−x=
4
4
1
−x=−
2
1
x=
2
25 paź 21:52
Grześ:
Znaczy się przypadki miały być na odwrót, ehh
3
W 1. jest x∊<
,+
∞
)
4
3
a w 2. x∊(−
∞
,
)
4
25 paź 21:53
nells:
dziekuje
25 paź 21:53
Grześ:
nie ma sprawy
nells
25 paź 21:56