pomocy
kkkk: 1. W trójkącie ABC dane są: BC=5 ; CA=6 ; AB=7. Obliczyć iloczyn skalarny AB*BC. Te BC, AC, AB
są to wektory .
2. Dane sa punkty 0(0,0,0) ; A(7,6,−6) ; B(6,2,9) ; C(6,−9,2). Sprawdź czy odcinki 0A, 0B, 0C
są krawędziami pewnego sześcianu. (wykonaj rysunek).
3. Udowodnić, że kwadrat każdej liczby naturalnej jest postaci 3k lub 3k+1 dla pewnej liczby
całkowitej.
25 paź 21:35
Melisa:
Zad1
Te |AB|,|BC|,|AC| to są dlugości wektorów
→ →
| | 49 + 25 − 36 | |
AB o BC = |
| =19 |
| | 2 | |
27 paź 18:53