twierdzenie pitagorasa
grander: Zad 1 Mając dany jednostkowy odcinek skonstruuj odcinek o długości:
a) 2
√3
b)
√5+1
c)
√10−2
d) 4−
√13
Zad 2. Mając odcinek o długości 1, skonstruuj odcinki o długości:
a)
√5
b)
√10
c)
√15
d)
√4
e)
√26
25 paź 20:56
Grześ: NIe umiesz

Zauważ, żę 1
2+
√32=2
2
25 paź 20:59
Grześ: √52=22+12
25 paź 21:00
Grześ: √102=32+12
25 paź 21:00
Grześ: √132=32+22
25 paź 21:00
grander: a w e i f w 1 jak będzie
25 paź 21:25
Grześ: będzie trzeba konstruowac dwa trójkąty
25 paź 21:27
Grześ: 32=√82+12
√82=√72+12
25 paź 21:28
Grześ: 12+12=√22
√32+12=22
25 paź 21:29