matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
metoda przeciwnnych wspolczynniko
danka:
2x+3y=5 3x−2y=1
25 paź 19:16
Grześ:
2x+3y=5 3x−2y=1 4x+6y=10 9x−6y=3 −−−−−−−−−−− 13x=13 x=1 3y=5−2 y=1 x=1 y=1
25 paź 19:17
danka:
x−y=8 x+2y=23
25 paź 19:27