F homograficzna
marian: Ktos wytlumaczy mi jak przeksztalca sie funkcje w postaci f(x)=4x−102x−2 ?
Nie chodzi mi o rozwiązanie tylko o podane kolejne kroki rozwiazywania
25 paź 18:58
Grześ: | 4x−10 | | 4x−4−6 | | 2(2x−2)−6 | | 6 | | 3 | |
| = |
| = |
| =2− |
| =2− |
| |
| 2x−2 | | 2x−2 | | 2x−2 | | 2x−2 | | x−1 | |
25 paź 19:00
Grześ: Chodziło Ci o to
25 paź 19:00
marian: czemu jeżeli jest ta 2 na gorze nagle jest bez mianownika?
25 paź 19:05
stefcio: ?
25 paź 19:26
Grześ: | | 2*5+4 | | 4 | |
Skróciłem sobie tą część ułamka. Np. jak mam |
| =2+ |
| |
| | 5 | | 5 | |
25 paź 19:41