matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
f:
x
3
−6x
2
+8x=0
25 paź 18:52
Kejti:
x(x
2
−6x+8)=0 x=0 v x
2
−6x+8=0 x
1
=... x
2
=...
25 paź 18:53
Grześ:
x(x
2
−6x+8)=x(x−2)(x−4)=0 x=0 ⋁ x=2 ⋁ x=4
25 paź 18:54