Prosze o wytlumaczenie i rozwiązanie.
KiteKat ;D: Każdej liczbie naturalnej przyporządkowujemy jej resztę z dzielenia przez 5.
a) Podaj kilka argumentow oraz odpowiadające im wartości.
b) Podaj trzy argumenty, dla których wartość tej funkcji wynosi 2.
c) Określ zbiór wartości tej funkcji.
d) Jakimi liczbami sąmiejsca zerowe funkcji?
25 paź 18:33
KiteKat ;D: czy ktos mi pomoze
25 paź 19:00
Grześ: Cóż za sztuka wziąśc np. 6 i podac jej resztę z dzielenia

25 paź 19:01
KiteKat ;D: no ale jak to mam dzielic

nie rozumiem tego, jak ulamek
25 paź 19:10
25 paź 19:38
KiteKat ;D: Widze ze chyba nikt tego nie potrafi

no nic moze na innym forum pomogą ...
25 paź 19:54
Grześ: To jest tak banalne, że nikt za to się nie bierze. Są tu ambitniejsze osoby
25 paź 20:03
Lideczka:
1:5=0reszty1
2:5=2reszty2
3:5=0reszty3
4:5=0reszty4
5:5=1 reszty0
6:5=1reszty1
itd mozna więc zauważyć,że liczbie 1 przyporzadkowana jest liczba 1,
2
2
3
3......
5
0
6
1 itd
wartość funkcji wynosi 2 np dla 7, 12,17,22 itd zbiór wartosci to 0,1,2,3,4 a miejsca zerowe
istnieja dla liczb podzielnych przez5: np dla 5,10,15,25,30....
25 paź 20:11
Lideczka: coś się posypało w zapisie,ale myślę ze to nie problem....jesli mozna komuś pomóc,to dlaczego
nie?
25 paź 20:13
Grześ: Ale jeśli osoba nawet nie wie co to reszta z dzielenia
25 paź 20:14
KiteKat ;D: ok, Grześ widzisz to nie takie trudne komus pomuc, a dziekuje Lideczka, jakas ambitna osoba sie
wkoncu znalazla

ale nie nic mi sie nie posypalo, przepisalem dokladnie tka jak mialo byc
25 paź 20:26
KiteKat ;D: a tak wgl to ja tego nie rozumiem, nie wie dlaczego np. 4:5 = 0 i reszty 4 jak wychodzi 8

moze mi to ktos jakos wytlumaczyc?
25 paź 20:33
Fifi: Jak nie rozumiesz podstaw to wróć do podstaw lub weź korepetycje
18 lis 22:26
dan: πΔΩ∞≤≤≤≤≤≤≤
14 wrz 12:59
Eta:
@
ghghg
Nudzisz się? Idź umyj nogi !
Za takie wpisy

..... zostaniesz zablokowany !
12 gru 19:42