GRANICA CIĄGu
!!!!rybcia!!!!!!!!!!!: potrzebuje bardzo szybkiej pomocy...
obliczyć granice ciągów
1. √4n2 +1 −2n
2. √n2+2 −√n2+n
25 paź 17:22
!!!!rybcia!!!!!!!!!!!: odpowiedzi to:
1. 0
2. −12
25 paź 17:23
Godzio:
| | 4n2 + 1 − 4n2 | | 1 | |
√4n2 + 1 − 2n = |
| = |
| } = 0 |
| | √4n2 + 1 + 2n | | √4n2 + 1 + 2n | |
| | n2 + 2 − n2 − n | |
√n2 + 2 − √n2 + n = |
| = |
| | √n2 + 2 + √n2 + n | |
| 2 − n | | | |
| = |
| = |
| √n2 + 2 + √n2 + n | | √1 + 2/n2 + √1 + 1/n | |
25 paź 17:32
!!!!rybcia!!!!!!!!!!!: dziękuje bardzo

)
25 paź 17:38