Naszkicuj wykres funkcji
florek112: witam mam problem z takim oto zadaniem i nie wiem jak sie za nie zabrac...
Naszkicuj wykres funkcji:
f(x)=2x+5x+2
25 paź 17:17
Grześ: | | 2x+5 | | 2x+4+1 | | 1 | |
f(x)= |
| = |
| =2+ |
| |
| | x+2 | | x+2 | | x+2 | |
25 paź 17:19
florek112: no dobra to rozumiem ale co dalej
25 paź 17:22
xyz: | | 1 | |
narysuj sobie najpierw |
| , potem przesuń to o 2 w lewo, i do góry o 2  |
| | x | |
25 paź 17:31
florek112: ok dzieki wielkie
25 paź 17:34
artekem: | | 1 | |
Albo narysuj asymptoty x=−2 i y=2 i tam normalny wykres |
| |
| | x | |
25 paź 17:36