matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiązcie
Karol:
1
3
√
−9
*p5{
prosze jak to rozwiązać
81
25 paź 16:56
Godzio:
3
√
−9
= −3
2/3
1
5
√
= 3
−4/5
81
−3
2/3
* 3
−4/5
= −3
2/3 − 4/5
= −3
...
25 paź 16:57
Grześ:
1
3
√
−9
*
5
√
=−9
1/3
*81
−1/5
81
25 paź 16:58