matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
za dom
Lukas:
obilicz wartosci pozostalych funkcji trygometrycznych tgα=3 i α∊(180stopnia;270stopnia)
25 paź 16:54
Grześ:
1
ctgα=
tgα
Oraz obliczyć musisz układ równań:
sinα
{tgα=
cosα
{sin
2
α+cos
2
α=1
25 paź 17:00
Grześ:
Poradzisz sobie, na pewno
25 paź 17:00