równania okręgu
M30: Proszę o pomoc mam takie zadanka :
1. Napisz równanie okręgu opisanego na trójkącie OAB, gdzie A=(0,−3), B=(4,0), O=(0,0)
2. Punkt A=(−6,1) leży na okręgu o równaniu (x+4)2+(y−1)2=4. Napisz równanie stycznej do tego
okręgu w punkcie A
3. Kiedy prosta o równaniu x+y+m=0 jest styczna do okręgu opisanego równaniem x2+y2=2
25 paź 10:24
sushi_ gg6397228:
1. jaki masz trojkat
gdzie lezy srodek w takim trojkacie;
ile wynosi promien okregu w takim trojkacie
jak odpowiesz sobie na te pytania to bedziesz wiedziec co masz robic
25 paź 10:31