funkcje
Izka: tego też nie rozumiem.Napisz równanie prostej,która jest równoległado prostej y= −2x+1 i
przechodzi przez punkt Q=(2,3). proszę pomózcie
24 paź 20:32
think: znasz warunek na prostopadłość dwóch prostych?
24 paź 20:34
Angela: równoległa czyli ma takie samo "a" chodzi o a w: y=ax+b podstawiasz x i y i liczysz b
24 paź 20:34
think: ach przejęzyczyłam się

racja tam mają być równoległe
24 paź 20:35
think:

w zadaniu jest podany punkt bo w ten sposób wyjdzie tylko jedno rozwiązanie, konkretne tak to
może być nieskończenie wiele równoległych patrz na rysunek.
24 paź 20:39
terminex: an ie przypadkiem y =−2x+7
24 paź 20:43