matematyka zakres liceum
ada:
pomożesz mi jak znajdziesz czas
1.oblicz najmniejszą wartość funkcji kwadratowej f(x)= 3(x+6)(x−1) w przedziale <−6,0>
2.Podstawą graniastosłupa prostego jest trójkąt równoramienny o bokach 4,4,6 Wysokość
graniastosłupa jest równa 3. Objętość tego graniastosłupa jest równa
3Dany jest trójkąt o bokach 4cm, 6cm oraz kącie alfa = 30 stopni zawartym między danymi bokami
. Pole tego trójkąta wynosi
4. Punkt B jest środkiem odcinka AC oraz A=(−4,7) i B=(8,13) Współrzędne punktu C są równe
24 paź 17:52
sushi_gg6397228:
3. to masz po prostu wzor na pole trojkata
| | 1 | |
P=a*b* |
| * sin (kata miedzy bokami) |
| | 2 | |
24 paź 18:03
sushi_gg6397228:
4.
| | xa+xc | | ya+yc | |
(xb; yb)=( |
| ; |
| ) |
| | 2 | | 2 | |
24 paź 18:04
sushi_gg6397228:
1. sprawdzasz czy wx(wierzcholek paraboli lub inne oznaczenie "p") miesci sie w przedziale
−6, 0
jak tak to :
liczysz wy (lub inne oznaczenie "q") f(−6), f(0)
jak nie to f(−6), f(0)
i patrzysz ktora liczba jest najwieksza, a ktora najmnijesza
24 paź 18:07
sushi_gg6397228:
V= Pole podstawy * H bryly
w podstawie masz trojkat, wiec pole sobie obliczysz
24 paź 18:09