rozwiąż równanie tgx=sinx
Grzesiek: tgx=sinx
sinx/cosx=sinx
sinx/cosx−sinx=0
sinx(1/cosx−1)=0
sinx=0 lub 1/cosx−1=0
Czy tak to ma wyglądać?
24 paź 16:09
dominika: 1/cosx−1=0
1/cosx = 1 /*cosx
cosx=1
24 paź 16:14
dominika: tak to ma być i będzie ok
24 paź 16:14
Grzesiek: sin(2x+3/2pi)−sin(pi/2−2x)=−√2
24 paź 16:24
Grzesiek: a coś takiego jak ugryźć?
24 paź 16:24
Grzesiek: już wyszło skorzystałem z wzorów redukcyjnych
24 paź 16:37
Wesoł: Uzasadnij tożsamość:
sinx + cosx *1/tbx = 1/sinx
18 gru 21:06