damian: KEJTI pomóż mi
24 paź 16:00
Kejti: gdzie? co? straszycie mnie..
24 paź 16:02
damian: Oblicz liczbę a lub zapisz w najprostszej postaci:
a=1012 8−3 25−6
2log510 − log520
( 3 − 2√5 ) 2
24 paź 16:06
Kejti: 1. zapisz porządnie
2. 2log
510−log
520=log
510
2−log
520
teraz skorzystaj z:
3. zastosuj wzór skróconego mnożenia po prostu..
24 paź 16:09
damian: 1.

zapisz porządnie tzn
24 paź 16:15
damian: 2.
2 log
5 1020
24 paź 16:17
Mackenzie:
1. O ile wszędzie tam jest *
1012 = (5 * 2)12 = 512 * 212
8−3 = (23)−3 = 2−9
25−6 = (52)−6 = 5−12
512 * 212 * 2−9 * 5−12 = 23 = 8
24 paź 16:20
damian: no własnie tam nie ma nic !
24 paź 16:22