Rozwiaz rownanie ...
Tepy kij: rozwiaz rownanie x
3−12x
2+x−12=0 Wiem ze nalezy wylaczyc wspolny wspolczynik przed nawias
czyli
x
2(x−12) i

nie wiem co tutaj ...
24 paź 15:56
Tepy kij: tutaj jest i tak jest dodawanie wiec bedzie chyba tylko 1 miejsce zerowe tak

− 12
24 paź 15:59
mac: x3 − 12x2 + x − 12 = 0
x2(x − 12) + (x − 12) = 0
(x2 + 1)(x − 12) = 0
W tym (x2 + 1) − nie będzie rozwiązania
czyli jedynym rozwiązaniem jest:
x∊{12}
24 paź 16:02
Tepy kij: tak tez myslalem bo jest dodawanie

dzieki
24 paź 16:03