matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
ania:
zad. 1 Rozwiązaniem równania x2 + x = (x+1)2 − 7(x+2) jest liczba ?
2x
zad. 2 Zbiorem rozwiązań równania
jest
x
3
+ 1
zad. 3 Przedział <−1,5> jest zbiorem rozwiązań nierówności: a. −2(x+5)(x+1) ≥ 0 b. −2(x−5) (x+1) ≥0
24 paź 15:21
dominika:
zad1 2x+x= 2x + 2 − 7x −14 3x −2x+7x =2−14 8x=−12 x= 12/8
24 paź 15:25
dominika:
zad3 odp; b
24 paź 15:32