matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
ania:
zad. 1 Rozwiązaniem równania x
2
+ x = (x+1)
2
− 7(x+2) jest liczba ?
2x
zad. 2 Zbiorem rozwiązań równania
= x jest
x
3
+ 1
zad. 3 Przedział <−1,5> jest zbiorem rozwiązań nierówności: a. −2(x+5)(x+1) ≥ 0 b. −2(x−5) (x+1) ≥0
24 paź 15:05
Monika:
1. x
2
+x=x
2
+2x+1−7x−14 x
2
+x−x
2
−2x+7x+13=0 6x+13=0 6x=−13 x=− 13/6
24 paź 20:05