a−b |
| |||||||||||
= | ||||||||||||
a+b |
|
a | b | ||
= | |||
sinα | sinβ |
bsinα | ||
a = | ||
sinβ |
a − b |
| ||||||||
= | = | ||||||||
a + b |
|
sinα − sinβ |
| ||||||||||||||||||
= | = | = | |||||||||||||||||
sinα + sinβ |
|
α+β | α−β | |||
Dzielę licznik i mianownik przez cos | cos | |||
2 | 2 |
| |||||||||||
= | |||||||||||
|
| |||||||||||
= | |||||||||||
|
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |