matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
MJulek:
a
2
=a+2 Jak z tego wyliczyc a?
24 paź 14:18
Kejti:
a
2
−a−2=0 Δ=1
2
+4*2*1=9
√
Δ
=3
1−3
a
1
=
=...
2
1+3
a
2
=
=...
2
24 paź 14:21
Grześ:
a
2
−a=2
1
1
a
2
−a+
=2
4
4
1
9
(a−
)
2
=
2
4
24 paź 14:21
MJulek:
dziękuje za pomoc
24 paź 14:22