matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
....
Madzialenka;):
Wiadomo, że sin α=\frac{3}{5} i α jest kątem ostrym. Oblicz tg
2
α+2
24 paź 13:36
Mackenzie:
sin
2
α
sin
2
α
tg
2
α + 2 =
+ 2 =
+ 2
cos
2
α
1 − sin
2
α
4
Podstawiasz w miejsce sinusa
i wyliczasz
5
24 paź 13:39