Równanie logarytmiczne.
hrt: Mam problem z równankiem:
log xy/2 − log x*log y=0
24 paź 13:30
hrt: tzn. mam problem z wyliczeniem y, który jest niezbedny do narysowania wykresu
24 paź 13:33
Jack:
2 dzieli x*y czy cały logarytm?
24 paź 13:41
hrt: 2 dzieli xy
24 paź 13:42
Jack:
czy to może mają być log o podstawie 2?
24 paź 13:52
Jack:
jesli tak to można to zapisać tak: (1−log x)(log y−1)=0
24 paź 13:54
Grześ: | | xy | |
log |
| −logx*logy=0 D:x,y∊R+−{1} |
| | 2 | |
logx+logy−log2−logx*logy=0
logy−logy*logx=log2−logx
logy(1−logx)=log2−logx
24 paź 13:55
adam: Grześ ja patrze że Ty tu pro jesteś

żebyś moje rozwiązał zadanie było by super
24 paź 14:08
Grześ: gdzie ono jest
24 paź 14:09