matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miejsca zerowe
milka:
Wyznacz liczbę miejsc zerowych funkcji f(x)=mx
2
+mx−2 w zależności od parametru m
24 paź 13:18
Jack:
deltę wykorzystaj.
24 paź 13:21
mac:
delta Δ=m
2
+ 8m = m(m + 8) no i masz m=0 v m = −8
24 paź 13:27