24 paź 12:16
adam: ktoś może to da rade zrobić
24 paź 12:49
adam: ?
24 paź 13:59
adam: pomoże ktoś?
24 paź 14:16
adam: pomoze ktos to zrobic
24 paź 17:01
24 paź 17:02
adam: a jak to zrobiłeś mógłbyś mi jakoś to napisać ?
24 paź 17:22
adam: up
24 paź 17:31
adam: up
24 paź 17:48
adam: ktoś wie? ktoś wytłumaczy ?
24 paź 18:49
mac: Mogę ale za 5 minut
24 paź 18:50
adam: ok poczekam
24 paź 18:51
mac: No to tak:
− zauważ, że punkt F leży w połowie odcinka |AB|
− czyli kąt ten to: kąt między odcinkiem |BF|, a |EB|
− teraz musisz zauważyć, że |BF| możemy policzyć Pitagorasem, a także później odcinek |BE|
− wszystkie odpowiedzi są bez obliczeń, więc będziesz musiał sobie dopisać
| | a | | √5 | |
− no to |BF| = √a2 + ( |
| )2 = a |
| |
| | 2 | | 2 | |
− |BE|: 1,5a
| | a | | 2 | |
− czyli teraz liczysz tylko sinα = |
| = |
| a |
| | 1,5a | | 3 | |
24 paź 19:00
mac: Na przyszłość nie "upaj" tyle
24 paź 19:01
adam: ok dzięki wielkie
24 paź 19:04
adam: mac a jesteś może jeszcze?
24 paź 19:16
adam: bo jednak czegoś nie rozumiem

skąd się wzieło F i dlaczego
√a2
24 paź 19:20
adam: up one more time ^^
24 paź 19:33