równanie
ola: rozwiaz równania
22x + 4x= 5x+12
tylko ta 12 ma być u góry czyli x+12 ma byc w potedze. prosze o rozwiazanie...
24 paź 11:46
Kejti:
22x+4x=5x+12
4x+4x=5x+12
2*4x=5x+12
4x+12=5x+12
i teraz pytanie do Ciebie.. ile musi wynosić potęga żeby te dwie liczby były sobie równe?
24 paź 11:54
kasia: 4
x+
12= 4
(x+
12)
1
24 paź 12:28
Jack:
kiedy wykresy dwóch różnych funkcji wykładniczych (nieprzesuniętych w poziomie) mogą się
przeciąć? Jest jeden taki punkt.
24 paź 12:30
Jack:
(zignoruj tę uwagę o przesunięciu)
24 paź 12:30
monika: (0,0)
24 paź 12:47
Jack:
prawie... bo tego punktu, który zapisałaś nigdy osiągną. Chodzi o punkt, gdy 6a= 10b, czyli
a=b=0
24 paź 12:52
Nadek:
2
2x +4
x =5
x+0,5 ⇔2(4
x) =4
log4z5(x+0,5) ⇔4
0,5 =
4
log4z5(x+0,5) −x
Teraz porównujemy potęgi:
0,5 =log
4 5 (x+0,5) − x
| 1−log4 5 | |
| =(x)(log4 5 −1)
|
| 2 | |
x = −
12
24 paź 12:53
Nadek:
Tak powinno wyglądać rozwiązanie(o które prosila Ola).To odnosi się do tej całej
bandy prostytutek telewizyjnych,która co prawda zadania nie rozwiązała,ale już
zdążyła zaznaczyć swoją nieformalną obecność
24 paź 13:08
ola: Nadek dziekuje tylko skad sie tam wzielo z
24 paź 18:00
ewela ;p: 5x+2−4*(2x−1)=−3
pomózcie plis
11 mar 15:51