matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ola:
a
√
2
do kwadratu ile to się równa, można to jakoś rozpisać ?
23 paź 20:36
lemurek:
√
2
2
=
√
2
2
=
√
4
=2
23 paź 20:39
Amaz:
(a
√
2
)
2
= a
2
(
√
2
)
2
= 2a
2
23 paź 20:40