matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo
ania:
Rzucamy dwoma kostkami szesciennymi.Jakie jest prawdobienstwo ze suma oczek na obu kostkach bedzie rowna 8?
23 paź 19:58
Tubylec:
Ω=6
2
A={6,2},{2,6},{5,3},{3,5},{4,4}
A
5
=
Ω
36
23 paź 21:26