Trójkąt ABC.
?:

Może ktoś mi to zadanie wytłumaczyć...nawet nie wiem od czego zacząć

W trójkącie ABC dane sa |AC=|BC|=
a oraz |AB|=
b . Prosta równoległa do ramienia AC
przecina boki trójkąta w punktach D i E W taki sposób, że |CE|=|BD|. Oblicz obwód trójkąta
DBE.
23 paź 19:53
?:
wiem , że :
AC||DE
|AB|=b
|BC|=|AC|=a
23 paź 19:58
23 paź 20:02
?: w przypadku tamtych zadan z forum o tw. Talesa na forum zdaje sie rozumiem o co chodzi , ale w
odniesieniu do tego zadania to naprawdę nie wiem jak to zrobić.
23 paź 20:18
think:
23 paź 20:30
?: aha już rozumiem, dzięki dalej dam już rade.
23 paź 20:34
ll: ≤≥
8 maj 16:30
ll cgfds:

♥→
8 maj 16:31