fizyka
ble. ;c: Łódka przepłynęła rzekę o szerokości s1=500m z prędkością V1=7,2 km/h względem brzegu. Prąd
zniósł ją o s2=150m w dół rzeki. Oś łódki była skierowana prostopadle do brzegu. Oblicz
prędkość prądu rzeki oraz czas, w ciągu którego łódka przepłynęła na drugi brzeg
naprowadźcie mnie jakoś, proszę.
23 paź 19:51
ble. ;c : ktoś coś podpowie ?
24 paź 10:43
Kejti: hmm.. z tego co pamiętam to to się chyba jako równoległobok rysowało i z tego wtedy liczyło..
jeśli mimo to nie dasz sobie z tym rady to musiał(a)byś mi przypomnieć jak to się liczyło
24 paź 12:04
ble. ;c : no drogę to można z tw. Pitagorasa policzyć, ale jak mam policzyć prędkość prądu rzeki i czas,
w którym łódka przepłynęła na drugi brzeg to nie wiem. ;c
24 paź 14:58