matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta calka...
janek:
ile wynosi ∫ 2 * e
−4t
dt
23 paź 19:25
Godzio:
1
1
... = 2∫e
−4t
dt = 2 * (−
e
−4t
) = −
e
−4t
4
2
23 paź 19:32
Godzio:
+ C oczywiście
23 paź 19:33