matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz
krucz:
Wykaż że liczba x jest naturalna jeśli x=
√
5
−
√
(1−
√
5
)
2
23 paź 15:46
Edek:
x=
√
5
−|1−
√
5
| x=
√
5
−(
√
5
−1) x=1
23 paź 16:50
angela:
logab = −log1/ab
30 paź 15:51