matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Moglby mi ktos wytlumaczyc to rozwiazanie?
ewcia:
log5*log20+(log2)
2
= =log5(log2+log10)+(log)
2
= =log5*log2+log5+(log2)
2
= =log2(log5+log2)+log5= =log2+log5=1 I mam jeszcze takie pytanie: jak liczymy np. takie cos? log5*log5
23 paź 15:28