Proszę o sprawdzenie zadania
buzia&: Dom o szer.15 m sfotografowano aparatem,którego odległość soczewki od błony fotograficznej jest
równa 8 cm.Oblicz odległość aparatu od domu,jeżeli szerokość domu na zdjęciu jest równa 10 cm.
15 m=1500 cm
x=(1500 cm/10cm)*8cm
x=150*8cm
x=1200 cm=12m
Odp.Odległość aparatu od domu wynosi 12m.
23 paź 12:30
buzia&: Proszę sprawdżcie jeszcze jedno zadanie:
sin α=1/2
a=1 c=2 b=√22−12
cos α=√3/2
tg α=1/√3
ctg α=√3/1=√3
23 paź 12:49
buzia&: szkoda,że nikt nie chce mi pomóc.:(
23 paź 16:55