Obillicz cos konta x
Patrycja Pomocy....: | | 2 | |
Oblicz cosinus konta x jesli sin x=− |
| I 180 stopni ≤x ≤270 stopni.
|
| | 5 | |
Niewiem jak to rozwiazac pomocy
23 paź 01:07
Patrycja Pomocy....: pomocy
23 paź 01:11
Patrycja Pomocy....: pomocy
23 paź 12:43
Godzio:
cosinus czego ?
sin
2x + cos
2x = 1
| | √21 | | √21 | |
cosx = |
| v cosx = − |
| a że to jest 3 ćwiartka to pierwsze rozwiązanie odpada |
| | 5 | | 5 | |
23 paź 12:46
Patrycja Pomocy.......: dzieki jak to cosinus czego konta x
23 paź 12:51
M4ciek:
23 paź 13:05