pole trójkąta
Karola: Sprawdź czy trójkąt o bokach dł. 5,15,5√10 jest prostokątny i oblicz pole.
23 paź 01:00
think: trójkąt jest prostokątny gdzie spełnia tw.Pitagorasa.
23 paź 09:44
Monika: mi wyszlo ze jest prostakątny....
52+152 = (5√10)2
25+225=250
L=P
prostakątny
23 paź 09:49
Monika: P= 1/2 a*h
P= 1/2 5*15=37,5
23 paź 09:50
think: Monika, cieszę się że Ci wyszło...co prawda miało wyjść Karoli.
23 paź 09:57
Monika: no ja tez sie ciesze, że mi wyszlo i ze moglam pomóc

Niestety z moim zadaniam mi jest tak
łatwo
23 paź 10:03
think: wybacz, że Cię oświecę, ale nie pomogłaś tylko Karoli dałaś gotowca

pomoc to wskazać drogę a
nie przeleźć nią zamiast kogoś

Zrozumiesz to jak będziesz tutaj więcej 'pomagać' mi też na początku się wydawało, że na tym
polega pomoc, ale wcale nie jest tak łatwo

Twoje zadanie? Chodzi o to z wartościami bezwzględnymi
23 paź 10:17
Monika: nieee to nie ja to pisalam. no w sumie masz racje gotowce to nie pomoc ...Ohhhh... czyli nie
pomogłam
23 paź 10:19
think: no to gdzie Twoje zadanie? rzucę okiem i może uda mi się Ci coś podpowiedzieć

oby nie chemia
i fizyka
23 paź 10:20
Monika: No nie chcemia i nie matematyka .... tam napisalam zadanie
23 paź 10:45
23 paź 10:45
KapitanKlos : Proszę o pomoc w zadaniu log53=x
23 paź 12:30