| a10+a20 | ||
22= | * 11 | |
| 2 |
| a1 +9r+a1 +19r | ||
22= | * 11 | |
| 2 |
| 11 | 3 | 1 | |||
*(5 + 7r + 5 + 17r) = 22 ⇒ 5 + 12r = 2 ⇒ r = − | = − | ||||
| 2 | 12 | 4 |
| 1 | 1 | |||
a5 = a3 + 2r = 3 − | = 2 | |||
| 2 | 2 |
| 11 | ||
jakim cudem mnożąc nawias przez | otrzymałeś 5+12r=2 ![]() ? | |
| 2 |
,
że też to wygrzebałaś z archiwum, no ale trzynastego "wszystko zdarzyć się może" (to słowa
starego przeboju Kasi Sobczyk)
| 11 | 2 | ||
* (5 + 7r + 5 + 17r) = 22 /* | ⇒ 10 + 24r = 4 /:2 ⇒ 5 + 12r = 2 ![]() | ||
| 2 | 11 |