proszę
kamila: jak niema do obliczenia w delcie liczby "c" to co za nią podstawiamy "0" czy nic ?
np. 2x2+2x=0
22 paź 09:03
sushi_ gg6397228:
a po co delta, wylacz przed nawias "x"
2x(x+1)=0
P.S. czego nie ma to ====0
22 paź 09:07
kamila: ale z tego przykładu mam obliczyć x1 i x2
22 paź 09:12
sushi_ gg6397228:
juz Tobie zapisalem postac iloczynowa ( i prawie gotowe rozwiazania

)
wiec 2x=0 lub (x+1)=0
22 paź 09:13
kamila: czyli wynik będzie 0 i 1
22 paź 09:16
kamila: pomyłka 0 i −1
22 paź 09:23
sushi_ gg6397228:
tak
22 paź 09:36
kamila: dzięki
22 paź 09:38