matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wskaż liczbe której 0,3% jest równe 12
lila:
22 paź 08:21
Dorota:
x − szukana liczba Trzeba rozwiązać równanie: 0,3% x = 12. 0,3% x = 12 (0,3/100) x = 12 0,003 x = 12 x = 12 / 0,003 = 4000
22 paź 23:38