uklad rownan
Ola : pomocy! czy ten uklad rownan wyjdzie?
α+β=180
2α + 2β = 360
21 paź 21:51
Kejt: nie.
21 paź 21:54
Ola : a czy w rombie przekatne tworza 4 trojkaty rownoramienne?
21 paź 22:03
Ola : cofam pytanie.
jak mam obliczyc miary katow w rombie skoro nei znam zadnego z nich?
zad bylo takie : pomocy ! bok rombu ma dlugosc 10 cm a dluzsza przekatna 16 cm. srodki
kolejnych bokow rombu
polaczono odcinkami. oblicz dlugosc drugiej przekatnej rombu i obwod tego czworokata i miary
jego katow.
przekatna krotsza− 12 cm
obwod =40 cm
21 paź 22:05