funkcjaaaa
Anulka1990:

narysuj funkcje y=
1x+2−4 napisz równanie asymptot i znajdź przecięcia z osiami układu
tabelke zrobiłam
x −2 −1 0 1 2
y=
1x+2 0 1
12 13 14
i ta funkcje przesuwam w dół o 4 ?
i teraz jak zrobic rownanie i jak zapisac te punkty przeciecia
21 paź 21:09
motka54: wzor na rownanie asymptot y=bax to jest dla jednej a druga jes odwrotna do tej czyli
y=−bax
21 paź 21:12
motka54: przesuniete jest dobrze
21 paź 21:13
Anulka1990: mam wpisac te dwa co napisalas? i to wszystko?
21 paź 21:14
Anulka1990: i jak mam zapisac te punkt przeciecia
21 paź 21:17
motka54: ja wpiszesz to bedziesz maiła rownania asymptot ale nie wiem jak znaleś ten punkt przeciecia
21 paź 21:18
motka54: a chyba punkt przeciecia bedzie w punkcie o wspólrzednych (a,b) ale nie jestem pewien
bo ja zawsze to robiłem ale z funkcji kwadratowej
21 paź 21:21
Anulka1990: ok dzięki
21 paź 21:22