sprawdzi ktos?
Anulka1990:

narysuj funkcje y=(
13)
x określ dziedzine i monotoniczność
no to tabelka
x −2 −1 0 1 2
y=(
13)
x 9 3 0
13 19
i D=R
a funkcja rosnie dla x∊<0;1>
a maleje dla x∊<−2;0> i dla x∊<1;+∞)

tak
21 paź 21:01
Kejt: jeśli dobrze wzór napisałaś.. to ona jest malejąca.
21 paź 21:03
21 paź 21:06
Anulka1990: ok a dziedzina?
21 paź 21:10
Anulka1990: i czy napewno dobrze obliczylam tą tabelke?
21 paź 21:12
Kejt: a0=1
21 paź 21:14
Anulka1990: a dziedzine mam ok ?
21 paź 21:15
Anulka1990: czyli maleje dla x∊ (−∞;+∞)
21 paź 21:16
Kejt: tak, a monotoniczności chyba nie trzeba określać.. po prostu piszesz "funkcja malejąca"..
21 paź 21:18
Anulka1990: ok dzięki
21 paź 21:23