matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadania na potęgach :)
Karinka:
prosze tylko o jeden przykład zebym miała wzor
(3do potegi 7 *3 do −9) podzielic 3 do −6=?
21 paź 20:47
Kejt:
3
7
*3
−9
3
−2
=
=...
3
−6
3
−6
a
r
*a
s
=a
r+s
a
r
=a
r−s
a
s
21 paź 20:50