matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Anulka1990:
oblicz a) log
1
2
4 to bedzie tak ? (
1
2
)x=4
1
2
=2
2
4=2
2
2
−2x
=−2
2
−2x=2 x=−1 b) log
1
9
3
3
√
3
jak to zrobic
rozwiąze ktos bym mogła zobaczyć
21 paź 19:34
mila:
1
x
=2
2
2
x
2
−x
=2
2
−x=2 x=−2
21 paź 19:39
Godzio:
1
(
)
x
= 4
2
2
−x
= 2
2
−x = 2 x = −2
1
(
)
x
= 3
3
√
3
9
(3
−2
)
x
= 3 * 3
1/3
3
−2x
= 3
4/3
x = ...
21 paź 19:40
mila:
1
=3
3
√
3
9
x
1
=3*3
1/3
3
2x
spróbuj dalej
21 paź 19:42