https://matematykaszkolna.pl/strona/1840.html
nicniewiedzacy: https://matematykaszkolna.pl/strona/1840.html
Skąd się tam w pierwszym przykładzie bierze 2
√6 
nie mogę tego zaczaić, wiem, że się wymnaża, ale tam się nie powinno brać to.
Wytłumaczy ktoś, z skąd się to bierze?:(
21 paź 18:47
dero2005:
(√2+√3)2 = √22 + 2√2√3 + √32 =2 +2√6 +3
(a+b)2 =a2 + 2ab + b2
an *bn =(a*b)n
21 paź 19:07
nicniewiedzacy: Aaaa, objaśniło mi się. Kurcze, wzory skróconego mnożenia raz na zawsze pasuje zapamiętać

.
21 paź 19:44