Jak wyliczyć pole siatki graniastosłupa?
qwerty123: oblicz pole siatki graniastosłupa prostego o podstawie rombu, w którym krótsza przekątna ma
długość 3√2 cm, a miara kata rozwartego wynosi 120'. Wysokość graniastosłupa jest równa
dłuższej przekątnej rombu.
21 paź 18:08
Kaja: no wlasnie jak mam zrobic to zadanie?
13 maj 12:35
juzek:
4 mar 20:42
Mila:

BD=3
√2
ΔABD−Δrównoboczny
a=3
√2
| | a√3 | | 3√2*√3 | | 3√6 | |
|AO|= |
| = |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
|AC|=3
√6
H=3
√6
| | √3 | |
P▱=a2sin60o=(3√2)2* |
| =... |
| | 2 | |
P
c=2*P
▱+4*a*H
dokończysz?
4 mar 20:52