funckja
aga: Funkcja f określona jest wzorem f(x) = 4x4− 4x3 − 9x2+x + 2.
a) Sprawdź, która z liczb —1, 0,5, 1, 2 jest miejscem zerowym funkcji f.
b) Znajdź punkt przecięcia wykresu funkcji f z osią OY.
c)Wyznacz te argumenty, dla których funkcja f i funkcja g(x) = 7x2− 15X + 2 przyjmują tę samą
wartość.
21 paź 17:08
Darek: a) w miejszce x podstawiasz po koleji te wartości i sprawdzasz czy równają się zero jeśli tak
to są miejsca zerowe
b) żeby znaleź ten punkt proponuję podstawić w miejsce x=0 i powinno wyjść że P=(0,2)
c) g(x)=f(x) wystarczy to obliczyć
21 paź 17:14
aga: dzieki
21 paź 17:15